Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Recep Tayyip Erdoğan

haberalmedya - Recep Tayyip Erdoğan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Recep Tayyip Erdoğan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Şişli Belediyesi’nde yeni kayyım değişikliği Haber

Şişli Belediyesi’nde yeni kayyım değişikliği

Mudanya eski Kaymakamı Ayhan Terzi'nin kayyım olarak İstanbul Vali Yardımcısı olarak atandığı Şişli Belediyesi Başkan Vekili görevi 8 gün sürdü. Yeni kayyım Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna oldu. Ayhan Terzi ise, kısa bir süre önce İstanbul Güngören'den Adıyaman'a Vali olarak atanan Abdullah Küçük'ün yerine Güngören Kaymakamı olarak atandı. BURSA (İGFA) - 23 Mart 2025’ten bu yana kayyım yönetimiyle idare edilen Şişli Belediyesi’nde, tutuklanan Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın yerine ilk olarak Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen görevlendirilmişti. Ertürkmen’in ardından Mudanya Kaymakamlığı görevinden İstanbul Vali Yardımcılığı’na terfi ettirilen Ayhan Terzi, 11 Mayıs 2026’da yeni görevine başlamış, 12 Mayıs itibarıyla da Şişli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişti. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın 19 Mayıs tarihli görevlendirmesiyle Terzi’nin Şişli’deki görevi sona erdi. Böylece Şişli Belediyesi’nde yalnızca 8 gün görev yapan Terzi, bu kez Güngören Kaymakamlığı'na atandı. Yaşanan hızlı görev değişimi, siyaset ve bürokrasi kulislerinde günün en çok konuşulan gelişmeleri arasında yer aldı. Kaymakam Terzi’nin ardından Şişli Belediyesi Başkan Vekilliği görevine Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna getirildi. Tuna’nın, yeni görevine ek olarak mevcut Büyükçekmece Kaymakamlığı görevini de eş zamanlı sürdüreceği öğrenildi. Şeffaf ve hesap verebilir bir yaklaşımla, Şişli Belediyesi’nin tüm imkan ve kaynaklarını sadece ve sadece kamusal yarar ilkesiyle, doğrudan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için kullanacaklarını belirten yeni Başkan Vekili Kaymakam Tuna, paylaşımında, "Şişli’miz ve yolu Şişli’den geçen tüm vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ettiğim bu görevi şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sn. Mustafa Çiftçi’ye şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. AYHAN TERZİ İÇİN MUDANYA'YA VEDA HAZIRLIĞI Öte yandan Mudanya Kaymakamlığı tarafından, ani kararla görevden ayrılan ve İstanbul'a giden Ayhan Terzi için veda programı düzenleneceği açıklandı. Programın 21 Mayıs 2026 Perşembe günü saat 19.00’da, BUDO karşısında bulunan Büyükşehir Belediyesi Mudanya İstasyon Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirileceği bildirildi. Terzi'nin ani atamasıyla birlikte Mudanya'ya Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney 'Mudanya Koordinatörü' olarak vekalet etmekteydi.

Dervişoğlu’ndan Bahçeli'ye sert tepki: "Sen içimizdeki İrlandalısın!" Haber

Dervişoğlu’ndan Bahçeli'ye sert tepki: "Sen içimizdeki İrlandalısın!"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı’nın “Terörsüz Türkiye” sürecini sert sözlerle eleştirdi. Dervişoğlu, Abdullah Öcalan üzerinden yürütülen tartışmalara tepki göstererek, “Terörsüz Türkiye’nin yolu İmralı’dan geçmez” dedi. MHP lideri Bahçeliyi sert dille eleştiren Dervişoğlu, "Bir şey artık tescillidir ki, sen içimizdeki İrlandalısın" dedi. ANKARA (İGFA) - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada iktidarın güvenlik politikaları, yeni anayasa tartışmaları ve ekonomi yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Cumhur İttifakı’nın “Terörsüz Türkiye” söylemini hedef alan Dervişoğlu, Abdullah Öcalan üzerinden yürütülen tartışmalara tepki göstererek, “Terör hükümlüsü katile memuriyet vereceklermiş. Hükümlüye vasi atanır. Bunlar terör hükümlüsünü kendilerine vasi atıyor” ifadelerini kullandı. PKK’nın kendisini feshedemeyeceğini savunan Dervişoğlu, “Bu katiller sürüsünü Türk askeri ve Türk polisi tasfiye eder” dedi. Konuşmasında Devlet Bahçeli’yi de eleştiren Dervişoğlu, “Bir tarafta Bahçeli İmralı’ya statü arıyor, diğer tarafta yeni anayasa tartışmaları yürütülüyor” ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu süreçlerin bağlantılı olup olmadığını sordu. "SEN İÇİMİZDEKİ İRLANDILISIN" Kuzey İrlanda örnekleri üzerinden yapılan değerlendirmelere de tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Anadolu bir ada değildir. Kürtler İrlandalı değildir. Ama bir şey artık tescillidir ki, sen içimizdeki İrlandalısın” dedi., Sen içimizdeki İrlandalısın! pic.twitter.com/wv15IPnbzy — İYİ Parti (@iyiparti) May 20, 2026 Yeni anayasa tartışmalarına ilişkin de net mesaj veren Dervişoğlu, “Üniter devleti tartıştırmam, anayasanın ilk dört maddesini tartıştırmam” diyerek Cumhuriyet’in temel ilkelerinden taviz vermeyeceklerini söyledi. Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, vatandaşın geçim sıkıntısı yaşadığını belirterek, “Millet ekmek derdindeyken iktidar koltuk hesabı yapıyor” ifadelerini kullandı. Emekliler, gençler, çiftçiler ve esnafın ekonomik baskı altında olduğunu savunan Dervişoğlu, parlamenter sisteme dönüş çağrısını yineledi. Muhalefet partilerine de mesaj veren Dervişoğlu, “Her eleştirene AK Partili diyerek siyaset kurulamaz” diyerek ortak mücadele vurgusu yaptı.

İletişim Başkanlığı’ndan dijital terörle mücadele... Bin 731 hesaba erişim engeli! Haber

İletişim Başkanlığı’ndan dijital terörle mücadele... Bin 731 hesaba erişim engeli!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, FETÖ ve terör bağlantılı sosyal medya hesaplarına yönelik yürütülen dijital izleme çalışmaları kapsamında toplam bin 731 hesabın erişime engellendiğini açıkladı. ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, dijital mecralarda yürütülen izleme ve analiz çalışmalarının aralıksız sürdüğü belirtildi. Açıklamaya göre, 30 Ocak 2026 tarihinde tespit edilen 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabının ardından yapılan ek teknik analizler sonucunda bin 352 hesap daha belirlenerek erişime engellendi. Böylece toplam engellenen hesap sayısının 1.731’e ulaştığı bildirildi. Ayrıca terörizmi öven, teşvik eden ve Türkiye’ye yönelik psikolojik faaliyet yürüttüğü tespit edilen 361 sosyal medya hesabı hakkında da ilgili kurumlarla koordinasyon içinde erişim engeli kararı alındığı ifade edildi. İletişim Başkanlığı, yapılan analizlerin söz konusu hesapların sistematik dezenformasyon ve organize propaganda faaliyetleri yürüttüğünü ortaya koyduğunu belirtti. Açıklamada, Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde terörle mücadelesini hem sahada hem de dijital ortamda kararlılıkla sürdürdüğü vurgulanarak, millî güvenliği hedef alan hiçbir dijital faaliyete müsamaha gösterilmeyeceği ifade edildi. https://twitter.com/burhanduran/status/2056686369175490800

Okullarda güvenliğe yeni adım... Veli Randevu Sistemi yenileniyor Haber

Okullarda güvenliğe yeni adım... Veli Randevu Sistemi yenileniyor

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okul saldırılarının ardından Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmen-veli görüşmelerini daha güvenli ve kontrollü hale getirmek amacıyla “Veli Randevu Sistemi”ni kapsamlı şekilde yenileme kararı aldı. Sistemde okulların da gerekli durumlarda veli adına randevu oluşturabilmesine imkân sağlandı. ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarının ardından, öğretmen-veli görüşmelerinde kullanılan “Veli Randevu Sistemi” için yeni düzenlemeler hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, yürütülen çalışma kapsamında mevcut sistem daha esnek, çok kanallı ve güvenli bir yapıya dönüştürülecek. Daha önce veliler yalnızca e-Devlet bilgileriyle “okulrandevu.meb.gov.tr” adresi üzerinden öğretmenlerin uygunluk durumuna göre randevu oluşturabiliyordu. Yeni sistemde ise veli randevu süreci farklı platformlara taşınacak. Veliler artık e-Okul VBS Mobil uygulaması, BiP içerisindeki Okul-Veli Asistanı (OVA) kanalı ve MEBİM üzerinden de randevu talebinde bulunabilecek. Ayrıca gerekli durumlarda okul yönetimleri de veli adına randevu oluşturabilecek. Yapılacak değişikliklerle birlikte velilere SMS ve e-posta yoluyla bilgilendirme yapılacak, oluşturulan randevuların gerçekleşip gerçekleşmediği de sistem üzerinden takip edilebilecek. Görüşmelerin konu başlıkları da Bakanlık tarafından izlenebilecek. Yeni düzenlemede özellikle çalışan velilerin sürece daha aktif katılım sağlaması hedefleniyor. Bu kapsamda BiP altyapısı üzerinden öğretmen ve velilerin çevrim içi görüşme yapabilmesine olanak sağlayacak sistemin de devreye alınması planlanıyor.

Dervişoğlu: Çiftçi devlete borçlu değil, devlet çiftçiye borçlu Haber

Dervişoğlu: Çiftçi devlete borçlu değil, devlet çiftçiye borçlu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM’deki grup konuşmasında tarım politikalarını eleştirerek üretim düzeninin bozulduğunu savundu. ANKARA (İGFA) - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada ekonomi ve tarım politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta İzmir ve ilçelerinde vatandaşlarla görüştüğünü aktaran Dervişoğlu, üreticiden esnafa birçok kesimin ekonomik zorluklar nedeniyle varlıklarını satmak zorunda kaldığını ileri sürdü. Tarım sektöründeki sorunlara dikkat çeken Dervişoğlu, üretim düzeninin bozulduğunu ve gıda güvenliğinin risk altında olduğunu savundu. Çiftçiye verilen desteğin milli gelirin en az yüzde 1’i olması gerektiğini belirten Dervişoğlu, devletin tarıma yeterli kaynak ayırmadığını iddia ederek, tarıma aktarılması gerektiğini söylediği kaynaklarla mevcut destekler arasında fark bulunduğunu öne sürdü ve çiftçinin bankalara olan borcunun yaklaşık 31 milyar dolar seviyesinde olduğunu ifade etti. “Hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin!” pic.twitter.com/yXJ6ZJ9pF8 — İYİ Parti (@iyiparti) May 13, 2026 “Çiftçi devlete borçlu değil, devlet çiftçiye borçludur” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, üreticinin temel beklentisinin destek ve adil gelir olduğunu dile getirdi. Daha sonra grup toplantısı ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp görüşmediğine ilişkin iddialara değinerek, görüşme olursa kamuoyuyla paylaşacağını söyledi. "SİYASİ AHLAK YASASINA İHTİYAÇ VAR" Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın AK Parti’ye katılımına ilişkin de değerlendirmede bulunan İYİ Partili Dervişoğlu, siyasi ahlak yasası ihtiyacına dikkat çekerek seçmen iradesinin korunması gerektiğini ifade etti.

CHP'li iki belediyeden AK Parti'ye katılım... Rozetlerini Erdoğan taktı Haber

CHP'li iki belediyeden AK Parti'ye katılım... Rozetlerini Erdoğan taktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda CHP’den istifa eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu’ya parti rozeti taktı. Erdoğan, CHP yönetimine yönelik sert mesajlar verdi. ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Toplantıda CHP’den istifa eden Burcu Köksal ile Veysel Topçu’nun AK Parti’ye katılımı da resmiyet kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından iki belediye başkanına AK Parti rozetlerini takarak, “Türkiye’ye hizmet mücadelesini bugünden itibaren AK Parti çatısı altında yürütecek Afyonkarahisar ve Dinar Belediye Başkanlarına aramıza hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı. AK Parti’nin kuruluşunun 25’inci yılına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 14 Ağustos 2001’de “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sloganıyla çıktığı yolda milletin desteğiyle kararlılıkla yürüdüğünü söyledi. CHP yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, “İyice muvazeneyi yitiren CHP yönetiminin kirli siyaseti bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Siyasi üslup kişinin aynasıdır. Karakter suikastı yapanlar, karakter fukaralarının ta kendileridir” dedi. "MEYHANE JARGONUYLA KAPASİTE AÇIĞI KAPATILAMAZ" CHP’nin siyaset dilini de eleştiren Erdoğan, “Meyhane jargonuyla ona buna saldırarak, hakaret ederek siyasetteki kapasite açığı kapatılamaz. CHP yönetimi vatandaşın aklıyla alay etmeyi bırakmalı, başkalarını suçlama kurnazlığından vazgeçmelidir” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin hatalarıyla yüzleşmesi gerektiğini belirterek, “CHP yönetimi bahane, bühtan ve fitne üretmeye harcadığı enerjiyi kendi yanlışlarını düzeltmeye ayırmalıdır. Şayet cesaretleri varsa bunları düzeltmek için çaba harcamalıdır” ifadelerini kullandı. https://twitter.com/Akparti/status/2054192128645828944 Afyonkarahisar ile ilgili birlik mesajı da veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni arkadaşlarımızla el ele verecek, tam bir dayanışma içinde Afyon’un daha da gelişmesi için birlikte çalışacağız” dedi. AK Parti’nin siyaset anlayışına da vurgu yapan Erdoğan, “Biz makamda şeref bulan değil, şerefi millete hizmet etmekte gören bir kadroyuz. Bizde kibir, böbürlenme ve millete tepeden bakma yoktur. Hizmet ve eser yarışı vardır” değerlendirmesinde bulundu. Konuşmasının sonunda “Türkiye Yüzyılı” hedefini yineleyen Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nı inşa edene kadar durmadan, dinlenmeden çalışacağız” mesajını verdi.

Adalet'e 15 bin yeni personel...  44 farklı unvanda kadro açılıyor Haber

Adalet'e 15 bin yeni personel... 44 farklı unvanda kadro açılıyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, adalet teşkilatı bünyesinde merkez ve taşra birimlerinde görevlendirilmek üzere toplam 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. Alımlar 2026 yılı içinde tamamlanacak. ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada adalet teşkilatının insan kaynağını güçlendirmek amacıyla geniş kapsamlı personel alımı sürecinin başlatıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjde doğrultusunda gerçekleştirilecek alımlarda toplam 15 bin sözleşmeli personel istihdam edileceğini anımsatan Bakan Gürlek, söz konusu alımların; 5.259 zabıt kâtibi, 4.508 infaz ve koruma memuru, 1.300 destek personeli, 1.041 mübaşir, 900 icra kâtibi, 524 koruma ve güvenlik görevlisi ile birlikte psikolog, teknisyen, büro personeli, hemşire ve sosyal çalışmacı gibi 44 farklı unvanda yapılacağını duyurdu. Merkez ve taşra teşkilatında görev alacak personelin 2026 yılı içinde sürecin tamamlanmasıyla birlikte göreve başlayacağı belirten Bakan Gürlek, söz konusu alımların adalet hizmetlerinin daha etkin yürütülmesine katkı sağlamasının hedeflendiğini söyledi. Bakan Akın Gürlek, paylaşımında adalet teşkilatına yapılacak takviyenin yargı sistemini güçlendireceğini ifade ederek, sürece destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.