Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İzmir Büyükşehir Belediyesi

haberalmedya - İzmir Büyükşehir Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İzmir'de hayat kurtaran baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor Haber

İzmir'de hayat kurtaran baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat kurtarırken mesai dışında 9 yaşındaki kızı Miray’ın tenis antrenörlüğünü yapıyor. Disiplin ve emeği kortlara taşıyan baba-kız, kupa ve madalyalarla taçlanan bir başarı hikayesi yazıyor. İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda itfaiye eri olarak görev yapan 44 yaşındaki Ramazan Karakoç, 20 yıldır insanların hayatını kurtarmak için görev yapıyor. Mesaisi sona erdiğinde ise 9 yaşındaki kızı Miray’ın hayallerine destek oluyor. Baba-kız, tenis kortlarında birlikte antrenman yapıyor, turnuvalarda aynı heyecanı paylaşıyor. Miray’ın kazandığı her kupa ve madalya, Ramazan Karakoç için yalnızca bir başarı değil; emeğin, disiplinin ve baba-kız sevgisinin simgesi oluyor. İtfaiyeciliğe başladıktan yaklaşık iki yıl sonra tenisle tanışan Ramazan Karakoç, zamanla bu spora tutkuyla bağlandı. Yıllarca tenis oynayarak çeşitli turnuvalarda dereceler elde eden Karakoç, 2016 yılında Türkiye Tenis Federasyonu’nun antrenörlük programına katıldı. Sınavları başarıyla tamamlayarak antrenör olmaya hak kazandı. Karakoç’a göre itfaiyecilik ile tenis birbirinden çok farklı alanlar değil. Her iki mesleğin de disiplin, güç, çeviklik ve hızlı karar verme becerisi gerektirdiğini belirten Karakoç, “İtfaiyecilik güç, kuvvet, çeviklik ve pratik zeka gerektiriyor. Bu yönüyle tenise çok benziyor. İtfaiyecilik gerçekten severek yapılması gereken bir meslek. Çünkü temel amacı hayat kurtarmak, insanlara yardım etmektir” dedi. Karakoç’un tenis tutkusu, 2016 yılında kızı Miray’ın doğmasıyla birlikte aile içinde farklı bir boyut kazandı. Oğlunun da tenis oynamasını isteyen Karakoç’un aldığı raket, Miray’ın spora başlamasına vesile oldu. Henüz 3 yaşındayken ağabeyinin raketini eline alan Miray, babasından kendisiyle tenis oynamasını istedi. Evde başlayan çalışmalar, Miray’ın 4 yaşına gelmesiyle korta taşındı. Kızının tenisi sevdiğini ve kortta eğlenerek spor yaptığını gören Karakoç, onun bu alanda ilerlemesi için çalışmaya karar verdi. Miray’ın ilk tenis eğitimini de babası verdi. HAFTANIN 5 GÜNÜ ANTRENMAN 9 yaşındaki Miray, 2023 yılından bu yana Gaziemir’deki bir tenis kulübünde performans sporcusu olarak çalışmalarını sürdürüyor. Kulüpte antrenman yapan Miray, babasıyla da haftada iki gün çalışıyor. Federasyonun düzenlediği il içi ve il dışı turnuvalara katılan Miray, organizasyonlarda derece elde ederek çeşitli kupa ve madalyalar kazandı. Kızının başarılarından gurur duyduğunu belirten Karakoç, asıl hedefinin Miray’ın sporla büyümesi olduğunu söyledi. Karakoç, “Turnuvadan birinci olmuş, ikinci olmuş ya da kupa almış hiç önemli değil. Ben sadece sporla büyümesini istiyorum. Spor yaptığı zaman asıl başarıyı yakalamış olur” diye konuştu. Tenisin büyük fedakarlık gerektirdiğini ifade eden Karakoç, kızının erken saatlerde kalkarak antrenmanlara katıldığını, yaz-kış çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Büyükşehir’den afetlere karşı tam hazırlık Haber

Büyükşehir’den afetlere karşı tam hazırlık

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde deprem ve yangın senaryolarını içeren kapsamlı bir tahliye tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçeğe yakın kurgulanan uygulamada personel, afet anında doğru davranış biçimlerini ve acil durum koordinasyonunu başarıyla test etti. İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarının afet ve acil durumlara hazırlıklı olmasını sağlamak ve olası riskler karşısında doğru refleksler geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde deprem ve yangın tahliye tatbikatı gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin katılımıyla düzenlenen tatbikatta, personel deprem anında uygulanması gereken doğru davranış biçimlerini ve yangın sonrası tahliye süreçlerindeki koordinasyonu uygulamalı olarak deneyimledi. Geniş katılımlı tatbikat, afet anlarında hızlı ve etkin müdahalenin önemini bir kez daha ortaya koydu. 6,5 büyüklüğünde deprem senaryosu Tatbikatta, merkez üssü İzmir olan 6,5 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. Bina içerisindeki personel, “çök-kapan-tutun” yöntemiyle kendini korumaya alırken, afet koşulları gerçeğe yakın şekilde simüle edildi. Depremin ardından teknik alanda yangın çıktığı senaryosu devreye alındı. Yangın alarmının verilmesiyle birlikte ekipler ilk müdahaleyi gerçekleştirirken, personelin tahliyesi başlatıldı. İlk yardım ekipleri yaralılara müdahale ederken, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri de sürece dahil oldu. Yangın kontrol altına alındı Toplanma alanındaki sayımda iki personelin eksik olduğu belirlenince kurtarma ekipleri harekete geçti. Bina içerisinde yaralı olduğu varsayılan personel güvenli şekilde tahliye edilerek sağlık ekiplerine teslim edildi. Senaryonun devamında büyüyen yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına aldı ve mahsur kalan bir personeli kurtararak 112 Acil Sağlık ekibine teslim etti. Tüm personelin güvenli şekilde tahliye edildiğinin teyit edilmesinin ardından tatbikat başarıyla tamamlandı.

Evdeki atıklar toprağa can oluyor... Evlerdeki organik hazine! Haber

Evdeki atıklar toprağa can oluyor... Evlerdeki organik hazine!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı kompost seferberliğiyle mutfak atıkları yeniden toprağa kazandırılıyor. Dünya Çevre Günü etkinliğinde 7’den 70’e İzmirliler bokaşi yöntemiyle organik atıkları dönüştürmeyi uygulamalı öğrendi. İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın sürdürülebilir atık yönetimi vizyonuyla hayata geçirilen “Dönüşüme Evde Başla” projesi kapsamındaki bokaşi (bokashi) kompost uygulaması, farklı etkinliklerle İzmirlilere anlatılarak farkındalık oluşturuluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kompost Üretimi ve Geri Kazanım Şube Müdürlüğü tarafından, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında “Dönüşüme Evde Başla: Kompost, Tarım ve Gelecek” temalı etkinlik düzenlendi. İzmirlilerin dönüşüm sürecine yaşamın her alanında dahil olmaları için hayata geçirilen etkinliklerde 7’den 70’e her kuşağa uygulamalı eğitimler verildi. EVLERDEKİ ORGANİK HAZİNE Karşıyaka Bostanlı Pazar Yeri’nde düzenlenen etkinlikte Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bülent Üngür, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ev tipi kompost çalışmaları, organik pazar atıklarının geri kazanımına yönelik uygulamalar ve planlanan kompost tesisi hakkında bilgi verdi. Etkinlik kapsamında ziraat mühendisi Aylin Işık moderatörlüğünde panel gerçekleştirildi. İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Nurdan Zincircioğlu, ziraat mühendisi Mehmet Pakkaner ve gönüllü katılımcı Ayşe Özer konuşmacı olarak evlerdeki organik hazinelere ve dönüşüme dikkat çekti. Organik atıkların geri kazanımı, kompost uygulamaları ve sürdürülebilir atık yönetimine yönelik çalışmalar anlatıldı. Kompost uygulamalarının toprak verimliliğinin artırılması, su tutma kapasitesinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir tarımsal üretimin desteklenmesindeki önemi aktarıldı. Etkinlik kapsamında çocuklara yönelik kompost atölyeleri ve bitki dikim çalışmaları da yapıldı. Minikler, organik atıkların toplanmasından kompostun toprağa dönüşmesine kadar tüm süreci uygulamalı olarak deneyimledi. Pazar yerinin peyzaj alanında, fermantasyon sürecini tamamlayan bokaşi kompostunun temsili uygulaması gerçekleştirildi. Bu çalışma ile organik atıkların yeniden toprağa kazandırılması ve kentsel yeşil alanların iyileştirilmesine katkı sağlanması hedeflendi. Etkinlik boyunca katılımcılara, organik atıkların kaynağında ayrıştırılmasının çevresel ve tarımsal faydaları da anlatıldı.

İzmir'de 'dip'ten 1,2 milyon ton çamur! Binlerce ton atık temizlendi Haber

İzmir'de 'dip'ten 1,2 milyon ton çamur! Binlerce ton atık temizlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Körfez’i yeniden sağlıklı günlerine kavuşturmak için yürüttüğü çalışmaları paylaştı. Son iki yılda 1 milyon 234 bin ton dip çamuru çıkarılırken, binlerce ton yüzer atık ve deniz marulu temizlendi. İZMİR (İGFA) - 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası kapsamında Körfez’de yürütülen çalışmaları değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz temizliğinden dip taramaya, çevre eğitimlerinden deniz marulu toplama çalışmalarına kadar birçok alanda önemli adımlar attı. Körfez’in temizlenmesi için farklı birimlerin eş zamanlı çalıştığı süreçte, bilim insanlarının önerileri doğrultusunda hazırlanan yol haritası uygulanıyor. Körfez temizliğinin en önemli ayağını İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen dip tarama çalışmaları oluşturuyor. Körfez’in sığlaşmasına neden olan çamur tabakasını temizlemek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 2 yılda 1 milyon 234 bin ton dip çamuru çıkarıldı. Dip tarama çalışmalarıyla su sirkülasyonunun artırılması, deniz tabanındaki birikimin azaltılması ve Körfez’in doğal yapısının güçlendirilmesi amaçlanıyor. DENİZ MARULUNA KARŞI ARALIKSIZ MÜCADELE Körfez’de son yıllarda sıkça görülen deniz marullarına yönelik çalışmalar da sürüyor. İZDENİZ ekipleri tarafından 2025 yılında yaklaşık 500 ton deniz marulu toplandı. 2026 yılının ilk beş ayında ise bu miktar 1.100 tona ulaştı. Böylece son bir buçuk yılda Körfez’den toplam 1.600 ton deniz marulu temizlendi. Yeni alınan 5 yeni amfibik temizlik aracıyla birlikte toplam 7 amfibik temizlik aracı, deniz seviyesinin düştüğü dönemlerde yüzeye çıkan deniz marullarına daha hızlı müdahale ediyor. DENİZ YÜZEYİNDEN BİNLERCE TON ATIK TOPLANDI Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Deniz Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri ise deniz süpürge gemileri, amfibi araçlar ve karadan müdahale ekipleriyle yıl boyunca deniz yüzeyindeki atıkları topluyor. Bu kapsamda 2025 yılında 1.150 ton yüzer atık denizden çıkarıldı. 2026 yılının ilk beş ayında ise 1.346 ton atık toplandı. Plastik, cam, metal ve evsel atıklardan oluşan binlerce ton çöpün denize karışması engellenerek Körfez’in temizliğine katkı sağlandı. Körfez’de yürütülen çalışmalar yalnızca temizlik faaliyetleri ile sınırlı kalmıyor. Üniversitelerden bilim insanları ve uzmanlarla yapılan toplantılar, çalıştaylar ve bilim kurullarının önerileri doğrultusunda yürütülen çalışmalarla Körfez’in sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesi amaçlanıyor. Dip tarama, deniz marulu toplama, dere temizliği, atık su altyapısının güçlendirilmesi ve deniz izleme sistemleri gibi uygulamalar, bilimsel veriler ışığında planlanarak hayata geçiriliyor. ÇEVRE BİLİNCİ GELECEK NESİLLERE AKTARILIYOR Deniz Koruma Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Deniz Eğitimleri Projesi kapsamında ise öğrencilere denizlerin korunması, iklim değişikliği, çevre kirliliği ve Mavi Bayrak kriterleri konusunda eğitimler veriliyor. 2022 yılından bu yana 15 bin 809 öğrenci ve 454 öğretmene ulaşılan proje ile çevre bilincinin küçük yaşlarda yaygınlaştırılması hedefleniyor. Körfez’de dip çamurundan deniz maruluna, yüzer atıklardan çevre eğitimlerine kadar birçok başlıkta sürdürülen çalışmalarla İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha temiz ve daha sağlıklı bir Körfez için çevre mücadelesini sürdürüyor.

Efes’te gece müzeciliği gençlerle buluşuyor Haber

Efes’te gece müzeciliği gençlerle buluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 18-30 yaş arasındaki gençlere ücretsiz Efes Gece Müzeciliği turları başlatıyor. Gençler antik kenti, gece ışıkları altında uzman rehberler eşliğinde keşfedecek. İlk tur, 4 Haziran’da yapılacak. İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri kentin tarihi ve kültürel mirasıyla buluşturan çalışmalarını sürdürüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından Genç İzmir çatısı altında yürütülen “Gençler İzmir’i Geziyor” projesi kapsamında, haziran ayında Efes Gece Müzeciliği turları başlıyor. 18-30 yaş arasındaki gençlere yönelik ücretsiz olarak düzenlenecek programda katılımcılar, antik dünyanın en önemli kentlerinden biri olan Efes’i gece ışıkları eşliğinde keşfetme fırsatı bulacak. Özel ışıklandırmalarla farklı bir atmosfere kavuşan Efes Antik Kenti’nde gençler, uzman rehberler eşliğinde kentin tarihini, kültürel mirasını ve önemli yapılarını yakından tanıyacak. HAZİRAN AYINDA 4 TUR DÜZENLENECEK Tarih, kültür ve keşif dolu program kapsamında Efes Gece Müzeciliği turları haziran ayında dört farklı tarihte gerçekleştirilecek. Turlar; 4 Haziran Perşembe, 12 Haziran Cuma, 17 Haziran Çarşamba ve 25 Haziran Perşembe günleri yapılacak. Kontenjanların sınırlı olduğu programa katılmak isteyen gençlerin başvuruları Âşık Veysel Gençlik Merkezi üzerinden alınacak. “Gençler İzmir’i Geziyor” projesi kapsamında 2025-2026 döneminde Efes, Şirince, Bergama, Ödemiş Birgi, Gölcük, Tire ve İzmir Kent Turu rotalarında toplam 50 rehberli gezi düzenlendi. Yaklaşık 3 bin genç, İzmir’in tarihi, kültürel ve doğal mirasını uzman rehberler eşliğinde yerinde keşfetme olanağı buldu. Gençlerin kente aidiyet duygusunu güçlendirmeyi, kültürel farkındalıklarını artırmayı ve aktif kentlilik bilinci kazanmalarını desteklemeyi amaçlayan proje, yeni rotalarla devam edecek. Ayrıntılı bilgiye gencizmir.com adresinden ulaşılabilecek.

25 liralık menü vatandaşa nefes oluyor... İzmir'in lokantaları dar gelirliyi rahatlattı Haber

25 liralık menü vatandaşa nefes oluyor... İzmir'in lokantaları dar gelirliyi rahatlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmete aldığı Kent Lokantaları, ekonomik ve sağlıklı menüleriyle önemli bir ihtiyaca yanıt veriyor. Kent genelinde altı şubede hizmet veren lokantalarda 4 çeşit yemekten oluşan menüler sunulurken Karşıyaka Yamanlar Şubesi’nde uygulanan 25 liralık özel fiyat tarifesi özellikle dar gelirli yurttaşların bütçesine destek oluyor. İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim sürecindeki vaatleri arasında yer alan ve göreve gelir gelmez hayata geçirilmesine öncülük ettiği Kent Lokantaları, dar gelirlilere nefes aldırıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen uygulama kapsamında dört çeşit yemekten oluşan menüler kent genelinde 50 liradan vatandaşlara sunulurken, Karşıyaka Yamanlar Şubesi’nde uygulanan 25 liralık fiyat özellikle dar gelirli yurttaşların bütçesine destek oluyor. BİR MİLYON PORSİYON HEDEFİNE YAKLAŞILDI Konak (Kemeraltı), Karabağlar, Çiğli, Karşıyaka (Yamanlar), Menemen ve Aliağa olmak üzere altı farklı noktada hizmet veren Kent Lokantaları, hijyenik, güvenilir, lezzetli ve ekonomik yemek seçenekleriyle yoğun ilgi görüyor. Mayıs 2026 itibarıyla yaklaşık 900 bin porsiyon yemek satışına ulaşan uygulama, bir milyon porsiyon hedefine de yaklaşmış durumda. Grand Plaza Gıda Turizm AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Kent Lokantaları’nda hizmet hafta içi her gün saat 11.30’da başlıyor. Yemekler merkez mutfakta hazırlanırken, üretim süreci gıda mühendislerinin kontrol ve denetiminden geçiriliyor. Ayrıca “askıda yemek” uygulaması sayesinde dayanışma kültürü desteklenerek paylaşma ve sosyal sorumluluk bilincine katkı sağlanıyor. Yamanlar Kent Lokantası’ndan yararlanan yurttaşlar hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Teleferik’te yaz tarifesi başladı Haber

Teleferik’te yaz tarifesi başladı

Balçova Teleferik Tesisleri’nde yaz dönemiyle birlikte ziyaret saatleri uzatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tesisin kapanış saatini 20.00’ye çekti. Körfez ve baraj manzarası eşliğinde hizmet veren tesis, 25 Mayıs Pazartesi hariç Kurban Bayramı süresince ziyaretçilerini ağırlayacak. İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği kentin önemli turistik noktalarından Balçova Teleferik Tesisleri’nde yaz saati uygulamasına geçildi. Körfez ve Balçova Barajı manzarasıyla hem İzmirlilerin hem de kent dışından gelen ziyaretçilerin ilgi gösterdiği tesiste, 19.00 olan kapanış saati 20.00’ye uzatıldı. Böylece ziyaretçiler gün batımında İzmir’in eşsiz manzarasını izleme fırsatı bulacak. Tesis, pazartesi günleri hariç her gün 12.30-19.00 saatleri arasında hizmet verirken, son iniş ve tesis kapanış saati ise 20.00 olarak uygulanacak. Teleferik, 25 Mayıs Pazartesi hariç Kurban Bayramı boyunca da ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürecek. İzmir ayaklarınızın altında İzmir’de 1974’te kurulan, 2015 yılında AB standartlarına uygun olarak yenilenen tesiste, 810 metrelik hatta saatte bin 200 yolcu taşınabiliyor. 20 adet 8’er kişilik kabinler ile yapılan yolculuk süresi yaklaşık 3 dakika sürüyor. İzmir’in eşsiz Körfez manzarasının kuş bakışı görülebilmesi için kabinden indikten sonraki giriş bölümünde seyir terasları bulunuyor. Bu alanda dürbünlerle manzara seyrediliyor. İzmirlilerin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken tesisleri her ay binlerce kişi ziyaret ediyor.

İzmir'de yangında hayat kurtarıyor, evde oğlunun umudu oluyor Haber

İzmir'de yangında hayat kurtarıyor, evde oğlunun umudu oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda paramedik olarak görev yapan Gülden Demir, acil vakalarda yaşam için mücadele ederken, evinde de nadir görülen genetik hastalıkla yaşayan oğlu Bulut’un gelişimi için yıllardır umutla savaşıyor. Dünyada yalnızca 21 vakada görülen AKT3 gen bozukluğuna sahip Bulut’un, hastalığın en iyi seyir gösterdiği ikinci vaka olması ise aileye umut veriyor. İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda 2010 yılından bu yana paramedik olarak görev yapan Gülden Demir’in yaşamı, oğlu Bulut’un doğumuyla birlikte farklı bir mücadeleye dönüştü. Acil vakalarda insanların hayatına dokunan Demir, yıllardır evinde de oğlunun gelişimi için büyük bir mücadele veriyor. 9 yaşındaki Bulut Demir, dünyada yalnızca 21 kişide görülen AKT3 gen bozukluğuna bağlı makrosefali ve yaygın gelişim geriliğiyle yaşamını sürdürüyor. Literatürdeki en nadir vakalardan biri olarak gösterilen Bulut’un durumu, aynı zamanda umut verici bir tablo ortaya koyuyor. Bulut, hastalığın en iyi seyir gösterdiği ikinci vaka olarak öne çıkıyor. Anne karnından itibaren zorlu bir süreç yaşayan Bulut; nöroloji, genetik ve farklı branşlarda yakından takip edildi. Henüz 1 yaşına gelmeden fizik tedavi ve özel eğitime başlayan Bulut, bugün de eğitim ve hareket terapilerine devam ediyor. Uzun süren genetik ve nörolojik testlerin ardından kesin tanı ise 5 yaşında konulabildi. “4 YILDIR O ADIMI BEKLİYORDUK” 2014 yılında kızı Defne’yi, 2017’de ise oğlu Bulut’u dünyaya getiren Gülden Demir, oğlunun doğumundan kısa süre sonra gelişim farklılıkları fark ettiklerini söyledi. Uzun süre tanı konulamadığını belirten Demir, “3 aylık olduğunda hala başını tutamıyordu. Genetik testler yapılıyordu ama sonuç alamıyorduk” dedi. Bulut’un ilk adımlarını 4 yaşında attığını anlatan Demir, İzmir depremindeki 72 saatlik görevin ardından eve döndüğünde oğlunun ilk kez yürüdüğünü gördüğünü belirterek, “Bulut ilk kez adım atıyordu. Birçok insana göre geç olabilir ama bizim için çok büyük bir adımdı. Çünkü 4 yıldır onun yürümesini bekliyorduk” diye konuştu. Yıllar süren testlerin ardından Bulut’a, “akt3 gen bozukluğuna bağlı makrosefali” tanısı konulduğunu aktaran Demir, oğlunun dünya literatürüne geçen 21’inci vaka olduğunu söyledi. Doktorların Bulut’un gelişimini yakından takip ettiğini belirten Gülden Demir, oğlunun dünya literatüründeki 21’inci vaka olduğunu ve hastalığın en iyi seyir gösterdiği ikinci çocuk olarak değerlendirildiğini söyledi. Tedavi sürecinde ilaç yerine eğitim ve destek çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Demir, “Bulut bize her şeyin zamanı gelince olduğunu öğretti” dedi. 24 saatlik nöbet sistemiyle çalıştığını anlatan Demir, görev sırasında tüm dikkatini vakalara vermek zorunda olduğunu belirterek, “İnsanların en zor anlarında yanlarında oluyoruz. O anda kendi acımızı bir kenara bırakıp tamamen vakaya odaklanıyoruz” diye konuştu. “MÜCADELECİ YÖNÜMÜ ORTAYA ÇIKTI” Süreç boyunca içine kapanmak yerine sosyal yaşamdan kopmamaya çalıştıklarını söyleyen Gülden Demir, “Görev başında olduğum gibi oğlumun yaşam mücadelesinde de pes etmedim.Ben düşersem Bulut’un da düşeceğinin farkındayım. Bulut daha yürüyemezken tırmanma duvarına çıkmak için mücadele ediyordu. O savaşıyorsa ben asla bırakamam. Bulut benim mücadeleci yönümü ortaya çıkardı. Bir de kızım var. Ailem için ayakta duracağım. Biz birbirimize güç veriyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı Haber

İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Best Buddies Türkiye iş birliğinde düzenlenen farkındalık etkinliği, Engelliler Haftası’na renkli görüntülerle damga vurdu. İZMİR (İGFA) - Engelliler Haftası kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü ile Best Buddies Türkiye iş birliğinde İnciraltı Engelli Eğitim Merkezi ve İnciraltı Engelliler Parkı’nda “Erişilebilir İzmir Eşit Yaşam” sloganıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Okulların, gönüllülerin ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte atölyeler, sosyal etkinlik alanları ve kermes stantları ziyaretçilerle buluştu. Program boyunca sahne performansları, dans gösterileri ve koro dinletileri büyük ilgi görürken, engelli bireyler ile gönüllülerin birlikte üretip yer aldığı kapsayıcı çalışmalar etkinliğe ayrı bir anlam kattı. Paylaşımın, dayanışmanın ve birlikte olmanın öne çıktığı organizasyon; toplumsal farkındalığı artıran, sosyal bağları güçlendiren ve unutulmaz anlara ev sahipliği yapan anlamlı bir buluşma oldu. Program kapsamında düzenlenen “Friendship Walk & Talk” etkinliğinde ise yeni dostluklar kuruldu. Katılımcılar birlikte üretmenin, dayanışmanın ve eğlencenin keyfini yaşadı. Doğa yürüyüşü, müzik, atölyeler ve yeni arkadaşlıklarla renklenen etkinlikte gönüllüler, özel gereksinimli bireyler, aileler ve katılımcılar birlik mesajı verdi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.