Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fesih Kararı - Çözüm ve Barış Süreci Masalı

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2025 13:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2025 13:37

Ülkemizde Kürt sorunu yoktur, bölünme sorunu vardır diyenler bu sorunun ve çözümün ne olduğunu açıklamadan sorunun çözülmesinin ülkemiz için çok yararlı olacağını söylemektedir.

Sorun Ana dilde eğitim mi, bağımsız devlet mi, federasyon mu yoksa özerklik mi veya ülkemizin bölünmesi ‘mi. Ülkemizde Kürt sorunu yoktur bölünme sorunu vardır T.C. vatandaşlarının Kürt olanlarla olmayanlar arasında siyasal, ekonomik eşitsizlik yoktur, herkesin eğitim, seçme, seçilme hakkı vardır, tüm etnik gruplar eşit olup birlikte Türk milletini oluşturur. Bizi Sevr’e döndürmeye çalışan ve kürt vatandaşlarımıza ana dilde eğitim hakkı verilmelidir diyen Avrupa’ya bir bakalım, İngiltere’de tüm devlet okulları ve üniversitelerde resmi dil İngilizcedir, Fransa’da anayasaya göre Fransızcadır, İtalya’da İtalyanca, Almanya’da Almanca, İsveç’te. İsveç çedir, durum bundan ibaret ama bize olan baskıları bitmek bilmiyor, ayrıca ülkemizde Kürtçe dil öğrenmenin yasağı yok TRT’ de kürtçe yayın yapan kanalımız var ama resmi dilimiz tartışmasız Türkçedir, Fransız Fransalıyım demiyor Fransız’ım diyor, Alman Almanyalıyım demiyor Almanım diyor İngiliz İngiliz im, ABD vatandaşları da Amerikalıyım diyor ama biz Türk’üz diyemeyeceğiz öylemi geçin bunları.

Bu ülkelerde her milletten insan yaşıyor ama bu konuda tavizleri yok peki bizde estirilmeye çalışılan Türkiyeli sevdası nedir, mesele islam dünyasındaki tek Laik, Demokratik bir yapı oluşturan ülkemizi bölüp parçalamak, Anayasamızın 2. Maddesi Türkiye’nin resmi dili Türkçedir der ayni Avrupalılarda olduğu gibi ve Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk halkına, Türk milleti denir diyor, Atatürk ve Cumhuriyet’in temel ilkelerinden biri Milliyetçiliktir, bitti, beğenmeyen olabilir gidip beğendiği ülkede yaşasın, bu konuda mangalda kül bırakmayan Mhp’ den tık yok bakın sonunda göreceksiniz bu yapının bayrağını bir cm. geri adım atmayan İyi Parti lideri M. Dervişoğlu taşıyacaktır şu an MHP ile de oyları eşit zaten.

Sevr’den beri ABD’nin ve AB’nin amacı ülkemizi bölmektir, çünkü Lozan onlara masaya vura vura kabul ettirdiğimiz bir antlaşmadır, yenik düştüler intikam almaya çalışıyorlar, Atatürk bu bölünmeyi engellemiş ve her türlü bölücülüğe, eyalet ve federasyon sistemlerine karşı çıkıp tek dilli üniter devletimizi kurmuştur, Atatürk’ün bu devlet modeli mutlaka korunmalıdır, bu yazının bir bölümü Prof. Dr. Sn. Servet Barış tarafından kaleme alınmıştır, doğru olanda budur.

Bu çözüm süreci ne yazık ki kapalı kapılar arkasında yürütülüyor ve hiçbir açıklama yok, meclisi ve muhalefeti bilgilendirmeyi bırakın AKP m. vekilleri hatta bakanların bile hiçbir şeyden haberleri yok, silah bırakma ve fesih karşılığında karşılıklı ne şartlar koyuyorlar bilinmiyor. DEM partililer öyle bir konuşmalar yapıyor ki hayretler içinde kalıyoruz, tarih bile verebiliyorlar, bunlara kim bu teminatı veriyor, kim anlaşma yapıyor, bu hadsiz konuşmalara kim müsaade ediyor, bu cesareti ve gücü kimden alıyorlar ve asla hükümetten en ufak bir cevapta, tepkide yok ne yazık ki.

Mesela P. Buldan geçmiş olsun AKP’ye Kürtler statüsünü elde etti artık, Suriye’de elde edilen statü çok yakında Türkiye ’dede elde edilecektir, Kandil’deki yoldaşlarımız, dostlarımız Türkiye’ye gelmelidir, Türkiye’de siyaset yapmalıdır, sn. Karayılan, sn. Bayık ve diğerleri 3. Aşamada Türkiye’de siyaset yapmalıdır diyerek konuşmasını sürdürüyor, iyide geçmiş olsun AKP sözü çok ilginç değil mi AKP’yi yok sayıyor bir yerde ilginç olan yine en küçük bir cevap yok hükümetten ve Erdoğan’dan.

Şunun çok iyi farkında olalım pkk terör örgütü çatı yapısının en küçük parçası, asıl silah bırakması ve feshedilmesi gereken KCK ‘dır. KCK yapısı içinde pkk, pyd, ypg, sdg var, pkk yı feshetmek diğerlerinin silah bırakması anlamı taşımıyor, burası çok karanlık, açıklanmalı, bir oyun oynanıyor çok yakında göreceğiz. Suriye’de faaliyet gösteren PYD dünyada terör örgütü olarak sayılmıyor oda PKK’nın bir kolu peki ona nasıl operasyon yapacaksın buna asla izin verilmeyecektir. Bakın hiçbir açıklama yapılmadığı gibi hiçbir şeyde şeffaf değil, ne şartlarda anlaşma sağlandı kamuoyu bunları bilmesi gerekiyor. Şunu da hepimizin çok iyi bilmesi gerekiyor bu saatten sonra Suriye coğrafyasında Şam’ın 20 km. mesafesine gelmiş olan İsrail’in istediği gibi olacak her şey çünkü arkasında ABD var ne dedi başkan Trump Suriye İsrail’in kölesi olacak, en büyük Yahudi, en büyük Musevi benim, nokta. Birde bu gün Gazze’de açlık ve sefaletle boğuşan 2 milyon Filistinli oradan çıkarılıp Libya’ya yerleştirilecek nasıl mı tabi ki paranın gücüyle, Filistinliler zamanında İngilizlerle bir olup bizi sırtımızdan hançerlemişti, ilahi adalet diyorum., dönelim konumuza.

Yine terör örgütünün önemli ismi Karayılan’ın sözleri var umarım iddiadır yoksa çok vahim bir durum, ( savaşta yenilgiyi kabul edenler masaya oturur, anlaşma ister, barış ister, benim böyle bir teklifim olmadı, demek ki yenilgiyi kabul eden T.C. dir, büyük düşünüyorum, büyük kürdistanı düşünüyorum, T.C. bana böyle bir teklifle gelmediği sürece silahları susturmam mümkün değildir.

Kürtleri de, Türk’leri de boşuna kandırmasınlar diyor,) ne bir yalanlama ne de hala bu hakaretlere bir cevap verilmedi.

Yine DEM partili T. Demirhan korucular işsiz kalmayacak al elinden silahı ver sopayı çobanlık yapsınlar diyerek T. Cumhuriyeti devleti ile resmen alay ediyor, sen o sopayı Kandil’deki bebek katillerinin eline ver seviyesiz, bu söylemede en küçük bir cevap bile yok. Bunlara cevap vermesi gereken bu işin mimarı, milliyetçi olduğunu iddia edebilen sn. Bahçelidir, ondanda bu güne kadar en küçük bir tepki yok iyimi.

O aşağılamaya çalıştığı korucular 41 yılda 2 bin şehit verdi, 3 binde yaralı, çoban değil baş tacı yapılmalı.

Bakın dostlar kim istemez anaların ağlamadığı terörsüz bir Türkiye’yi, buna kim itiraz edebilir, örgüt kongresini toplamış kendini fesih etme kararı almış ve bu toplantıya apo görüntülü olarak katılmış diye iddialar var, dünyanın birçok ülkesinde devletle terör örgütleri arasında silah bırakma anlaşmalarının imzalandığına şahit olmuşuzdur, bu görüntüler TV. ler de yayınlanır sizler böyle bir şeye şahit oldunuz mu ben görmedim.

Yandaş saray medyamız terör örgütü pes etti diyor başka bir şekilde söyleme şansları yok zaten, hiç kusura bakmayın şu söylenenlere baktığımızda eğer doğruluk payı varsa pes edenin biz olduğunu düşünüyorum, zaten pkk’nın son kullanım tarihide bitmiştir onun silah bırakması, kendini feshetmesi hiçbir şey ifade etmiyor.

KORKUÇ MANZARA

TRT başta olmak üzere yandaş medya kameralarını en uygun yerlere yerleştirmiş diğer operasyonlarda da ayni idi ama son belediye operasyonlarında gözaltına alınan başkan ve yöneticileri iki polis kollarına girmiş şekilde kafile olarak tek sıra götürülüyorlar, geçekten akıl alacak gibi değil, bu televizyonlarda bunları ard arda servis ediyor, savaşta ele geçirilen tutsaklar kafilesi gibi veya Hitler’in Yahudilere yaptığı gibi.

İçlerinde kadını, yaşlısı, hastası var nereye kaçacak bu insanlar, haklarında düzenlenmiş bir iddianame yok, verilmiş bir mahkûmiyet kararı yok, üç beş tane sahtekâr çıkmış yalancı şahitlik yapıyor neymiş gizli tanık, söyledikleri tamamen hayal ürünü ama bu ahlaksızlar ve bu muhbirler bu nedenle ceza evinden bırakılıyor binlerce oy almış bu suçsuz insanlar tutuklanıp ceza evine konuyor, bu görüntüleri kimler hangi amaçla servis ediyor dersiniz.

20 ye yakın Akp’nin kurucusu hukukçu, bakanlık yapmış önde gelen isimleri C. Başkanına yazılı ve imzalı bir açıklama gönderdi hatta Akp militanı olarak bildiğimiz Anayasa mahkemesi eski başkanı Haşim Kılıç da bu imzacılar arasında, açıklamada en önemli bölüm (Türkiye’de hukuk devleti askıya alınmıştır) demeleri, onlar bile böyle diyorsa bizlere söyleyecek bir şey kalmıyor demektir.

96 SAATTİR AÇ

Adı Erkut Aydoğdu son bld. Operasyonlarında gözaltına alındı ve itirafçı, yalancı şahit Ertan Yıldız’ın sadece gördüm dediği bir ifade nedeniyle 1,2 milyon dolar rüşvet almaktan tutuklandı. Elde hiç bir delil yok, çanta yok, para yok iyide bu yalancı şahit serbest yıllarca yolsuzluklarla mücadele etmiş ki bu ülkede bunu bilmeyen yoktur adam gibi adam sn. Erdoğdu tutuklu, böyle bir hukuk ve adalet sistemi olmaz, olamaz.

Aykut Erdoğdu yıllarca Hazine, Maliye denetim uzmanı ve baş kontrolör olarak görev yapmış bu iktidar döneminde verilen kamu ihaleleri, imar ve inşaat işlerinde 418 milyar dolar kamu zararı olduğunu belgeleri ile kanıtlamıştı, sen misin bunları açığa çıkarıp herkesin öğrenmesini sağlayan iki koluna iki polis doğru Silivri zindanına.

Bir sürü ilaç kullanıyor bu insan karaciğeri bozuk ve KOAH hastası gözaltına alındığı 96 saattir yemek verilmemiş ve ilaçlarını kullanamıyor, her şeye rağmen Cumhuriyet yıkıldı bu bir kurtuluş savaşıdır vatan sağ olsun diyor, sabır diyoruz güzel insan sıkıntılar yaşanmadan güzel günlere ulaşılamıyor.

Bir Kurban bayramını daha geride bıraktık , kurban kesip hayır yapanların yardımlarını Allah kabul etsin, bu bayramımızın adı aslında Hac bayramıdır neden kurban bayramına dönüştüğünü önümüzdeki günlerde yazacağım.

Kalın sağlıcakla

Osman Fahri Ünal


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.