Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sukaypark’ta kaykay heyecanı zirve yaptı

Osmangazi Belediyesi'nin Sukaypark tesisi, Kaykay Milli Takımı'nın kampına ev sahipliği yapıyor. Olimpik standartlarda Türkiye'nin ilk skateparkı olan bu ortamda sporcular, Mattia Ahmet Minguzzi Yarışması'na hazırlanıyor. Kampta genç sporcular antrenman yapıp fizyolojik testlerden geçiyor. Kamp, 12-18 Temmuz tarihlerinde sürüyor; elemeler sonrası başarılı olanlar yurt dışı yarışmalara katılacak. 20 Temmuz'da yapılacak finalle toplam 100'den fazla sporcu yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2025 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2025 00:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberalmedya.com/
Sukaypark’ta kaykay heyecanı zirve yaptı

Osmangazi Belediyesi’nin öncü projelerinden biri olan Sukaypark, bu kez Kaykay Milli Takımı’nın yurt içi gelişim kampına kapılarını açıyor. Türkiye’nin olimpik standartlardaki ilk skateparkı olan tesis, milli sporcuların Mattia Ahmet Minguzzi Ulusal Sıralama 2. Etap Yarışması’na hazırlık çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.
Osmangazi Belediyesi’nin Türkiye’ye kazandırdığı örnek bir tesis olarak Sukaypark, bu defa ‘Kaykay Milli Takım Yurt İçi Gelişim Kampı’na ev sahipliği yapıyor. 17 erkek ve 6 kadın sporcunun yanı sıra 6 antrenörden oluşan toplam 29 kişilik milli takım kafilesi, kamp süresince Sukaypark Skatepark’ta antrenmanlarını sürdürüyor.
Türkiye’nin olimpik standartlardaki ilk ve tek skateparkına sahip olan Sukaypark Spor Tesisleri’nde düzenlenen kampta, sporcular 18-20 Temmuz tarihleri arasında Türkiye Kaykay Federasyonu’nun gerçekleştireceği Mattia Ahmet Minguzzi Ulusal Sıralama 2. Etap Yarışması öncesinde yoğun bir antrenman programına tabi tutuluyor.
Kaykay Milli Takım Antrenörü Semii Murat Yiğit, 16-25 yaş arası gençlerin yer aldığı kampta teknik antrenmanların yanı sıra, kinezyolojik ölçümler ve fizyolojik testler de uygulandığını belirtti. Yiğit, “Olimpik hedefleri olan genç sporcularımız burada yıl içinde birkaç defa bu testlerden geçiyor. Hem biz gelişimlerini takip ediyoruz hem de onlar kendi performanslarını analiz etme fırsatı buluyor” dedi.


“SKATEPARK, TÜRKİYE’DE BİR İLK”


Yiğit, Osmangazi Belediyesi’ne sundukları destek için teşekkür ederek, "Antrenman yaptığımız park, Türkiye’nin olimpik standartlardaki ilk ve tek skateparkı. Milli takım olarak bu parkı aktif bir şekilde kullanıyoruz. Sporcuların gelişimine büyük katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı. Gelişim kampının 12-18 Temmuz tarihleri arasında sürdüğünü belirten Semii Murat Yiğit, kamp sonrasında elemeler sonucunda başarılı olan sporcuların yurt dışında yapılacak yarışmalarda Türkiye’yi temsil etme fırsatına sahip olacaklarını vurguladı.


“PAZAR GÜNÜ FİNAL HEYECANI YAŞANACAK”


Yarışma takvimi hakkında da bilgi veren Yiğit, "Cuma günü sporcularımız kayıt işlemlerini tamamlayacak ve antrenmanlara başlayacak. Devamında ise elemeler gerçekleştirilecek. 20 Temmuz Pazar günü ise final ve ödül törenimizi gerçekleştireceğiz. 100’den fazla sporcunun katılımını bekliyoruz. Bu yarışma, katılım açısından en yoğun organizasyonlarımızdan biri olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.