Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Dünya Spor Başkenti

haberalmedya - Dünya Spor Başkenti haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dünya Spor Başkenti haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kayseri'de Drone Soccer Türkiye Şampiyonası heyecanı Haber

Kayseri'de Drone Soccer Türkiye Şampiyonası heyecanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ev sahipliğinde Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen Drone Soccer Türkiye Şampiyonası 1. Etap Yarışları nefes kesti. Teknoloji ile sporu buluşturan organizasyon, genç sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne olurken, Kayseri’nin 2029 Dünya Spor Başkenti vizyonuna da güç kattı. KAYSERİ (İGFA) - 2029 Dünya Spor Başkenti doğrultusunda ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmayı sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu kez teknoloji tabanlı yeni nesil spor branşlarından Drone Soccer Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. organizasyonunda, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen Drone Soccer 1. Etap Yarışları başarıyla tamamlandı. Teknoloji, hız, strateji ve rekabeti aynı çatı altında buluşturan organizasyon, sporseverlerden yoğun ilgi gördü. Koruma kafesli özel dronelar ile gerçekleştirilen müsabakalarda sporcular, saniyeler içerisinde değişen oyun dinamikleriyle izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Havada kıyasıya mücadele eden takımlar, hem teknik becerileri hem de stratejik hamleleriyle dikkat çekti. Gençlerin teknolojiye dayalı spor branşlarına yönelimini destekleyen etkinlik, aynı zamanda Kayseri’nin spor ve teknoloji alanındaki vizyonunu da ortaya koydu. Organizasyon boyunca farklı yaş gruplarından sporcular mücadele ederken, vatandaşlar da yeni nesil spor deneyimini yakından takip etme fırsatı buldu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde spor yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, geleneksel spor branşlarının yanı sıra çağın gerekliliklerine uygun yenilikçi organizasyonlarla gençleri sporun farklı alanlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Drone Soccer Türkiye Şampiyonası 1. Etap Yarışları’nın başarıyla tamamlanmasıyla birlikte Kayseri, 2029 Dünya Spor Başkenti doğrultusunda sporun geleceğine yön veren şehirlerden biri olma iddiasını bir kez daha ortaya koydu.

Kayseri Kadın Futbol Takımı Süper Lig'de Haber

Kayseri Kadın Futbol Takımı Süper Lig'de

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’ne yükselen Kayseri Kadın Futbol Takımı’nı Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlayarak, “Kadın futbolunda elde edilen bu başarı, Kayseri’nin spor vizyonunun en güçlü göstergelerinden biridir” dedi. KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mutlu Önal ile TFF Kadınlar 1. Ligi’nden Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’ne yükselen Kayseri Kadın Futbol Takımı’nı kupalarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nde misafir etti. Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette sporcular ve teknik heyetle yakından ilgilenen Başkan Büyükkılıç, takımın elde ettiği tarihi başarının Kayseri adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Kadın sporcuların azim, disiplin ve mücadele ruhuyla önemli bir başarı hikâyesi yazdığını ifade eden Büyükkılıç, genç sporcuları tek tek tebrik etti. Kayseri’nin spor alanında ulusal ve uluslararası ölçekte önemli bir konuma ulaştığını belirten Başkan Büyükkılıç, ACES tarafından Kayseri’ye verilen “2029 Dünya Spor Başkenti” unvanının şehrin güçlü spor altyapısının bir sonucu olduğunu söyledi. Büyükkılıç, “Kayseri’miz daha önce 2024 Avrupa Spor Şehri unvanını almıştı. Bugün ise spor kültürü, tesisleşme hamleleri ve her kesime hitap eden spor yatırımlarıyla Dünya Spor Başkenti olarak gösteriliyor. Kadın futbolunda elde edilen bu başarı da şehrimizin spor vizyonuna çok önemli katkı sağlamaktadır” ifadelerini kullandı. Başkan Büyükkılıç, kadın futbolunda sürdürülebilir başarının önemine dikkat çekerek, “Bu başarıyı geliştirmek, kalıcı hale getirmek ve niteliğini daha da artırmak gerekiyor. İnanıyorum ki takımımız Kayseri’mizi Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde en güzel şekilde temsil edecektir” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükkılıç, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mutlu Önal’a teşekkür ederek, genç sporculara altın değerinde nasihatlerde bulundu. Büyükkılıç, gençlere kendilerini en donanımlı şekilde yetiştirmeleri yönünde tavsiyeler vererek, zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın ve sağlıklı bir hayat sürmenin önemine dikkat çekti ve gençlerin küçüklerine iyi örnek olmaları gerektiğini söyledi. AKSF Başkanı Mutlu Önal da Kayseri’nin 2029 Dünya Spor Başkenti olarak ilan edilmesinden duydukları mutluluğu dile getirerek Başkan Büyükkılıç ile gurur duyduklarını kaydetti. Başkan Büyükkılıç’a amatör spora verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Önal, “Başkanım her zaman yanımızda oldunuz. İnşallah da böyle devam eder. Bu ülkenin sizlere, bu camialara ihtiyacı var. Biz bu insanları iyi insan yapma şansına sahip miyiz, sahibiz. Onun için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.