Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bursa Büyükşehir Belediyespor

haberalmedya - Bursa Büyükşehir Belediyespor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bursa Büyükşehir Belediyespor haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bursa Büyükşehir Belediyespor'da Sezer Sezgin dönemi Haber

Bursa Büyükşehir Belediyespor'da Sezer Sezgin dönemi

Bursa’nın sporcu fabrikası Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde kongre heyecanı yaşandı. BURSA (İGFA) - BUSKİ Konferans Salonu’nda yapılan genel kurula, Büyükşehir ve Belediyespor yöneticileri katıldı. Toplantıda ilk olarak bir önceki yönetimin faaliyet raporu ve denetim kurulu raporu onaylandı. Ardından yapılan açık oylama sonucu, kulübün yönetim kurulu üyeleri ve denetim kurulu üyeleri belirlendi. Kulübün yeni başkanı Sezer Sezgin oldu. Oy birliğiyle Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanlığı’na seçilen Sezer Sezgin, kendisini göreve uygun gören Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba’ya teşekkür etti. Önceki yönetime de kulübe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eden Sezgin, “Bu bir bayrak yarışı. Amacımız çıtayı daha da yukarı çıkarmak. Büyükşehir Belediyespor Kulübü, tüm branşlarda ahlaklı sporcular yetiştirme görevinin yanı sıra, hiçbir ayrım gözetmeden herkese spor yapabilme imkanı sunan bir organizasyon olmaya devam edecektir. Sağlıklı yaşam ve yaşam boyu spor şehrimizin olmazsa olmazlarındandır. Tüm genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün yönetim kurulu; Sezer Sezgin, Elif Akçay, Hasan Vanlıoğlu, Önder Cesur, Asım Amil, İbrahim Dal, Ömer Hançer, Cemil Ünlü, Tolga Özpamuk, Abdulbaki Güler, Mesut Köse, Enes Uslu ve İsmail Can’dan oluştu. Denetim Kurulu ise Hasan Memduh Özyıldırım, Metin Kılıç ve Akif Karaoğlu’ndan oluştu.

Kadınlar Hentbolda Bursa Süper Lig Şampiyonu Haber

Kadınlar Hentbolda Bursa Süper Lig Şampiyonu

BURSA (İGFA) - Sezona Süper Kupa zaferiyle başlayan, hafta sonunda ise İstanbul’da düzenlenen 50. Yıl Federasyon Kupası’nı kazanan Bursa Büyükşehir Belediyespor, Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde de zafere ulaştı. Play-off 3. devre 3. hafta erteleme maçında deplasmanda Üsküdar Belediyespor’la 31-31 berabere kalan Büyükşehir Belediyespor, ligin bitimine 2 hafta kala en yakın rakibine 5 puanlık fark atarak şampiyonluğunu ilan etti. Bu sezon yer aldığı tüm kulvarlarda fırtına gibi esen ve Avrupa’da finalin kapısından dönen Bursa Büyükşehir Belediyespor, sezonu 3 kupayla tamamladı ve başarılı sezonunu taçlandırdı. Rakibiyle Çamlıca Spor Salonu’nda karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediyespor, maçın 6. dakikasını 5-1 geride geçerken, 12. dakikada 6-5’e getirdi. Maçın ilkyarısını 15-12 geride tamamlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor, ikinci yarıya etkili başladı. Devrenin başında farkı 1 sayıya (15-14) indiren Büyükşehir Belediyespor, 49. dakikada 23-22’lik skorla maçta ilk kez öne geçti. 57. dakikada 3’e (27-24) çıkaran Bursa Büyükşehir Belediyespor, maçı 31-31 berabere tamamladı. Bitime 2 hafta kala en yakın rakibine 5 puanlık fark atan Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluğunu ilan etti. Sezonu 3 kupayla tamamlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor, play-off 4. devre 2. hafta maçında 16 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda Armada Praxis Yalıkavak ile karşılaşacak.

Bursa Büyükşehir Belediyespor’dan kritik galibiyet Haber

Bursa Büyükşehir Belediyespor’dan kritik galibiyet

Kadınlar Hentbol Süper Ligi 8. hafta erteleme maçında Bursa Büyükşehir Belediyespor, sahasında kendisi gibi zirve mücadelesi veren Armada Praxis Yalıkavak Spor Kulübü’nü 30-25 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli galibiyet elde etti. Ligdeki puanların taşındığı ve dört devreli lig usulüne göre gerçekleştirilen play-off etabında oynadığı 7 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle liderlik koltuğunda oturan Bursa Büyükşehir Belediyespor, 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle ikinci sırada yer alan rakibiyle Üçevler Spor Salonu’nda karşılaştı. Kritik mücadeleye Büyükşehir Belediyespor, istekli başladı. Hafta sonunda EHF Avrupa Kupası yarıfinali rövanşında 1 gol averajla finali kaçıran Belediyespor, karşılaşmanın 20. dakikasını 9-3 önde geçti. İlerleyen bölümde sıkıntı yaşayan Bursa Büyükşehir Belediyespor, 29’da farkın 1 sayıya inmesine engel olamayınca devreyi 11-10 önde tamamladı. İkinci yarının başında farkı tekrar açan Büyükşehir Belediyespor, 39’da skoru 19-14’e getirdi. Ancak üst üste boş hücumların ardından fark tekrar erirken 45’te skor 21-19 oldu. İlerleyen bölümde oyunda ağırlığını artıran Belediyespor, farkı tekrar açmaya başlarken, karşılaşmadan da 30-25 galip ayrıldı. Bu sonuçla Bursa Büyükşehir Belediyespor, en yakın rakibi Armada Praxis Yalıkavak karşısında bir maç eksiğine rağmen 2 puanlık fark elde ederken şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyete imza attı. Bursa Büyükşehir Belediyespor, 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü sahasında Ortahisar Belediyespor ile karşılaşacak. SALON: Üçevler HAKEMLER: Serdar Özen, Yunus Tokmak BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Sevilay İmamoğlu Öcal, Yeliz Özel 5, Cansu Akalın 2, Alena Ikhneva 7, Sibel Gündoğdu 4, Emine Gökdemir 4, Francisca Araujo Joao 5, Yağmur Aktay, Büşra Işıkhan 2, Yaren Berfe Eren, Beyzanur Türkyılmaz 1 ARMADA PRAXIS YALIKAVAK: Anca, Edanur Burhan 3, Gülcan Tügel 11, Sofia, Nurceren Akgün Göktepe 2, Ceylan Aydemir 2, Copi 4, Betül Karaarslan 1, Yağmur Bembeyaz, Tuana Akman 1, Hatice Özdemir 1 DEVRE: 11-10 İKİ DAKİKA CEZALARI: Sofia (2), Edanur Burhan, Gülcan Tügel, Hatice Özdemir (Armada Praxis Yalıkavak), Büşra Işıkhan (2), Emine Gökdemir (2) (Bursa Büyükşehir Belediyespor) KIRMIZI KART: Cansu Akalın (3 adet 2 dakika cezasından) (Bursa Büyükşehir Belediyespor)

Büyükşehirli sporcu tarih yazıyor Haber

Büyükşehirli sporcu tarih yazıyor

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, 26 ayrı dalda faaliyet gösteriyor ve bunlardan 100'den fazla milli sporcuyla yaklaşık 2 bin lisanslı atlete ev sahipliği yapıyor. Kulüp, her yaş kategorisinde çeşitli başarı hikayeleriyle dolu bir geçmişe sahip. AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA 4 MADALYA BİRDEN Yaklaşık iki sene önce Bursa Büyükşehir Belediyespor ailesine katılan 16 yaşındaki Muhammed Emir Kurtulan, eskrim (epe), 200 metre serbest stil yüzme, binicilik, atıcılık ve 3 bin metre koşunun bir araya geldiği ve aynı gün içinde gerçekleştirilen modern pentatlon branşında elde ettiği hızlı başarılarla Bursa'ya gurur kaynağı oldu. Geçtiğimiz Haziran ayında İspanya'nın Barselona şehrinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda yer alarak, Bursa Büyükşehir Belediyesporlu Muhammed Emir Kurtulan, Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazanan ilk Türk sporcu unvanını kazandı. Sonrasında Milli Takım ile birlikte Avrupa ikincisi olup gümüş madalya kazanan Kurtulan, organizasyonun son gününde 2 gümüş madalya daha topladı ve şampiyonayı toplam 4 madalyayla bitirdi. 4 ALTIN MADALYA BAŞARISI Kasım ayında Antalya’da gerçekleştirilen Biathle Triathle Avrupa Şampiyonası’nda da 4 madalya kazanan Belediyesporlu sporcu Muhammed Emir Kurtulan, kente büyük gurur yaşattı. Şampiyonanın başlangıcında triathle bireyselde Avrupa şampiyonluğu kazanan Kurtulan, triathle erkek bayrakta, biathle mix bayrakta ve biathle erkek bayrakta da birinci sırada yer aldı ve bu şampiyonayı toplam 4 altın madalyayla tamamladı. 2019 Biathle Triathle Avrupa Şampiyonası’nda kazanmış olduğu ‘Bireysel Avrupa Şampiyonluğu’, 2019 Biathle Triathle Dünya Şampiyonası’nda edindiği ‘Bireysel Dünya Üçüncülüğü’ ve 2024 Modern Pentatlon Dünya Şampiyonası’nda ‘Erkek Bayrak Dünya İkinciliği’ gibi başarılarla dolu kariyerine ara vermeden devam ediyor. “GENÇLERE SPOR YAPMALARINI ÖNERİYORUM” Kulübün öncelikli branşlarından biri olan modern pentatlon hakkında konuşan milli sporcu Muhammed Emir Kurtulan, bu dalın güç, hız, denge ve stratejiyi bir araya getirdiğini ifade etti. Deneyimli antrenörlerle düzenli çalışma fırsatına sahip olduğunu belirten Kurtulan, spor yapmanın eğitim hayatına da oldukça olumlu katkılar sunduğunu söyledi. "Modern pentatlon; ‘bir spor 5 branş’ olarak bilinir. Her ne kadar zor gözükse de bu sporu yaparken büyük zevk alıyorum. Gelecek yıllarda Avrupa oyunlarına ve olimpiyatlara katılmak için çok çalışıyorum. Uluslararası arenada yeni başarılara imza atmayı hedefliyorum. Erken yaşta Belediyespor Kulübüyle tanıştım. Tüm gençlere spor yapmalarını öneriyorum. Sağladıkları destekten dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve Büyükşehir Belediyespor’a teşekkür ediyorum” dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.