TOFAŞ potada ikinci hazırlıkta mağlup oldu

BURSA (İGFA) - Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ikinci maçında Çayırovaspor Basketbol ile karşı karşıya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2025 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2025 19:06

Mustafa V. Koç Spor Tesisleri’nde oynanan sezonun ilk maçında Alex Perez, Joe Thomasson, Hugo Besson, Yiğitcan Saybir, Lynn Kidd beşiyle başlayan Bursa ekibi, maçın başında 18-9 öne geçse de ilk çeyreği 24-28 geride kapattı.

İkinci çeyrekte 14 sayılık (33-47) fark yakalayan konuk ekip karşısında Hugo Besson, Yiğitcan Saybir, Alex Perez ve Isaiah Whakey’in sayılarıyla periyot sonunda farkı eriten Mavi Yeşilliler, soyunma odasına 51-53 geride girdi. Üçüncü çeyreği de 75-82 geride kapatan TOFAŞ, savunma sertliğini arttırarak başladığı son çeyrekte bitime 2 dakika kala 92-90 öne geçse de parkeden 99-103 mağlup ayrıldı.

Çayırovaspor karşısında TOFAŞ’ta Hugo Besson 25 sayı ile takımın en skorer ismi olurken; Yiğitcan Saybir 20 sayı; Joe Thomasson 14 sayı ve Alex Perez 13 sayı kaydetti.

İlk etap çalışmalarını 6 Eylül’ kadar Bursa’da sürdürecek olan takımın sonrasında Antalya’ya geçecek ve 6-14 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampta 4 hazırlık maçı oynayacağı öğrenildi.

7 Eylül’de Beşiktaş GAİN; 10 Eylül’de Zalgiris Kaunas; 12 Eylül’de Bahçeşehir Koleji ve 14 Eylül’de Galatasaray MCT Technic ile kozlarını paylaşacak olan Mavi Yeşilliler, sonrasında Bursa’ya dönerek, 18-20 Eylül tarihleri arasında Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda 25. Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası’na ev sahipliği yapacak.