
Başkan Bozbey Gemlik'te:
"Başkan Bozbey Burada" projesinin bir parçası olarak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, iki haftada bir farklı ilçeleri ziyaret ederek vatandaşların taleplerini dinleyip yerinde çözümler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda ikinci kez Gemlik ilçesini ziyaret eden Başkan Bozbey, ilçe sakinleriyle bir araya geldi.
Her Kitleye Hitap Eden Görüşmeler
Gemlik Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ile buluşan Başkan Bozbey, depreme karşı güvenli yaşam alanları oluşturma konusunu ele aldı ve büyük ölçekli Çevre Düzeni Planı üzerine projeler üzerinde görüşüldü. Daha sonra Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ile iş birliği çerçevesinde bilim ve kolektif akıllı projeler değerlendirildi. Ziyaret, turizmle ilgili adımlar için fikir alışverişi ile sürdü. Ardından, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ve Gemlik Ziraat Odası'nı ziyaret eden Başkan Bozbey, talepleri doğrudan dinledi ve yerinde gözlemler yaptı. Muhtarlarla yaptığı toplantıda, geçen yıl bildirilen sorunların %60'ının çözüldüğünü, kalan çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Bozbey, İskele Meydanı'nda da vatandaşların ihtiyaç ve önerilerini dinleyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
"Gemlik İçin Modern ve Güvenli Bir Gelecek"
"Başkan Bozbey Burada" projesi doğrultusunda belediyenin birimlerini Gemlik'e taşımış olmakla birlikte, halkın sesine kulak verdiklerini, önemli konuları yerinde değerlendirdiklerini ifade eden Bozbey; Gemlik'in deniz, tarih ve kültür zenginliğine sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca ticaret ve sanayi alanında katkı sağladığını belirtti. İlçenin alt ve üst yapılarının yatırımlarının durmaksızın sürdüğünü ifade eden Bozbey, özellikle kanalizasyon altyapısı üzerine yoğunlaştıklarını, geçmişte yapılamayan hizmetlerin artık yerine getirileceğini vurguladı. Esnafa yönelik yeni projeler hazırlandığını söyleyen Bozbey, ilçenin sorunlarını en aza indirme adına adımlar atıldığını belirtti. Ticaretteki gücünden dolayı Gemlik'e teşekkür eden Bozbey, sanayicilerle olan iş birliklerine önem verdiklerini vurguladı.
‘’Gemlik Termal Tesisleri Açılmaya Hazırlanıyor’’
Gemlik Termal Tesisleri'nin açılışının bazı imalat hatalarının giderilmesi sebebiyle ertelendiğini belirten Bozbey, "Yoğun çalışmalarla problemler ortadan kaldırıldı. Tesisimizin geniş kitlelere hizmet etmek ve kendi kendine yetmek amacıyla faaliyete geçmesi hedefleniyor. Vatandaşlarımızın kullanımına kısa sürede sunulacak. Projelerimizi uzman görüşleri doğrultusunda şekillendiriyor ve tüm çalışmaları titizlikle sürdürüyoruz," dedi.
Başkan Eşi Seden Bozbey'den Kadın Üreticilere Destek
Başkan Mustafa Bozbey'in eşi Seden Bozbey, belediye yöneticileriyle birlikte Gemlik Umurbey Kadın Girişimciler Derneği'ni ziyaret ederek kadın üreticilerle bir araya geldi. Bölgenin ihtiyaçlarını ve beklentilerini dinleyen Seden Bozbey, çözüm önerileri alarak gelecekteki projeler için fikir alışverişinde bulundu.